Én az utóbbi években teljesen beléjük habarodtam. 😊
Emlékszem mikor az első tövemet megvettem a soproni piacon és mire haza értem már a nevét is elfelejtettem. Aztán a nyár folyamán ahogy alakult a növény, láttam, hogy ez az a virág amit nekem találtak ki. 😊Megszerettem!
Szeretnék veletek pár hasznos tapasztalatot megosztani a Sétányrózsa gondozásáról, teleltetéséről.

Nagyon szereti a sok napsütést és a vizet! Viszont ha sok eső éri a virágait akkor ledobálja a szirmait, de hamar pótolja. Én minden tavasszal átültetem őket és az utóbbi években ültetéskor egy kicsit vissza vágom a gyökerét is mert nagyon elterebélyesedhet. Szereti ha sokat tápozzuk nálam havonta csalánlevet is kapnak öntözéskor és néha keserűsót is adok nekik.
Nagyon szeretik a pillangók, méhecskék, kacsafarkú szenderek citromos illata vonzza őket. Késő tavasztól a hideg idő beálltáig hozza a virágokat

Teleltetés előtt mindig megmetszem őket mérettől függően, a még fiatal töveket nem kell drasztikusan, viszont a már pár éveseket legalább felére, de van, hogy harmadára vágom. Így a következő évben sokkal dúsabb töveink lesznek és ontani fogják a virágokat.
Teleltetéskor ugyanaz az igényük mint a leandereké, nálam hideg sötét garázsban telelnek így sokszor ledobálják a leveleiket.
Én tavasszal is metszem őket egy kicsit, átültetés után.
Nagyon lusták még ilyenkor, van, hogy egy hónapot is várnunk kell mire megjelennek az első hajtáskezdemények.
Mindenkinek tanácsolom, ha még nincs a gyűjteményébe, szerezzen be egy tövet!